Sektionsfällning

Djupeskog är experter på SEKTIONSFÄLLNING !

Vill du ha hjälp med

Sektionsfällning ?

Har du ett träd som står nära en byggnad? Eller växer trädet så det inte är lämpligt med markfällning? Kontakta Djupeskog Trädfällning!

sektionsfällning, en avancerad form av trädfällning. Men vad menas egentligen?

Det korta svaret är då man fäller ett träd genom att klättra upp i det och kapar det bit för bit. 

Trädfällaren sågar vanligtvis av grenar på väg upp till toppen. Därefter kapar klättraren trädet i lagom stora sektioner uppifrån för att sedan jobba sig successivt neråt tills det att trädet är uppkapat och nedtaget.

Självklart har vi de utbildningar och den erfarenheten som krävs för att göra det på ett tryggt och säkert sätt, både för människor och omgivning. Vi är alltid två då vi utför sektionsfällning.

Läs gärna mer om vad som ingår i en grundutbildning inom sektionsfällning.

Sektionsfällning genom klättring

Tips till dig som kund

  • Rådfråga någon erfaren och utbildad trädfällare som du känner att du får förtroende för och lyssna på de förslag och tankar den personen / företaget har om bästa sätt att fälla det / de träd du önskar.
  • Vid sektionsfällning ställer det betydligt högre krav på den som ska utföra arbetet, anlita någon som kan visa på kunskap om det här sättet att ta ned ett träd.
  • Seriösa företag är minst två personer på plats vid en sektionsfällning.
  • Be om referens och säkerställ att företaget är försäkrat. Det kan bli extremt dyrt annars.
  • ”Testa” aldrig att sektionsfälla ett träd själv, utan rätt kunskap är det förknippat med livsfara att klättra i ett träd med en motorsåg.

Vilka är fördelarna med sektionsfällning?

Det finns flera tillfällen då sektionsfällning är ett bra alternativ för att ta ner ett träd. Några av de vanligaste orsakerna är att trädet står nära en eller flera byggnader, att det saknas utrymme på marken att göra en vanlig så kallad markfällningdet är inte helt ovanligt att underskatta hur högt ett träd är och utrymmet som faktiskt krävs när ett träd fälls på traditionellt sätt. 

En annan orsak kan vara att flera träd står för tätt ihop och kunden önskar att glesa ur genom att ta ner ett (några) av träden. För att undvika skador på de träd som ska stå kvar är sektionsfällning ett mer kontrollerat sätt att ta ner trädet / träden.

Är det inte dyrt att fälla ett träd på det här sättet?

Både ja och nej. Det är klart att det tar längre tid än en ”vanlig” trädfällning. Sektionsfällning kräver även en hel del specialutrustning samt utbildning. Vi är även alltid minst två utbildade inom sektionsfällning för att utföra arbetet säkert och bra. Med andra ord ställer det högre krav på det här sättet att fälla ett träd.

 Däremot kräver sektionsfällning inte dyra, stora och tunga fordon som mobilkranar och skylift. Det är ofta fordon som dessa antingen inte kommer fram alternativt orsakar skador på en gräsmatta eller liknande. 

Jag anser att sektionsfällning är ett kostnadseffektivt sätt att utföra mer avancerad trädfällning då ”vanlig” markfällning inte är ett alternativ.

Tack Andreas! Vilket kanonjobb du gjorde hos oss i Herräng. Sektionsfällde 5 träd på våran tomt, proffsigt & snabbt jobbat. Trevligt bemötande, schysst pris och inga överraskningar.

Peter
5/5

Är du intresserad av att veta mer om sektionsfällning?

Hur säkert är det med sektionsfällning?

Det beror helt på. Med rätt utbildning, erfarenhet, planering och att man minst är två som utför jobbet är det säkert. 

Dock ska man ha respekt och vidta alla säkerhetsåtgärder som går, att klättra högt upp i ett träd med en motorsåg, rep och annan utrustning kan vara extremt farligt.

Därför avråder vi starkt alla utan utbildning att ”testa”.

Vi är alltid två klättrare

På Djupeskog Trädfällning jobbar vi minst två stycken i samband med sektionsfällning

När Djupeskog Trädfällning åtar sig jobb med sektionsfällning är vi alltid minst två utbildade inom klättring och trädfällning. Det är vi för att kunna hjälpa varandra snabbt om om det skulle ske en olycka.

Vi har självklart all säkerhets- och klättringsutrustning som behövs och erfarenhet av den här typen av jobb.

Vid behov firar vi ner grenar

Om det finns byggnader eller något annat som inte får skadas i närheten firar vi ner större grenar med rep och broms. På så sätt kan vi på ett kontrollerat sätt ta ner hela trädet utan att riskera materiella skador.

Spikskor för att klättra

Om man ska ta ner ett träd så går vi oftast upp med spik-skor, men det finns flera andra sätt att ta sig upp i trädet om man bara ska ta grenar eller om det ska beskäras. För att det inte ska ta skada.

Behöver du hjälp med sektionsfällning?

Ring (eller skriv) till Andreas på Djupeskog Trädfällning redan idag för en kostnadsfri offert!

Malcare WordPress Security