Djupeskog hjälper dig snabbt och effektivt med stubbfräsning

Behöver du hjälp med stubbfräsning?

Efter att ett träd fälls blir det en stubbe kvar i marken. I de allra flesta fall är det effektivaste och billigaste sättet att bli av med oönskade stubbar att fräsa bort dom med en så kallad stubbfräs. 

Moderna stubbfräsar är både mycket kraftfulla och smidiga. Vi på Djupeskog Trädfällning har en helt ny stubbfräs inför säsongen 2021 för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Hembesök, offert och hur du ska hitta ett seriöst företag

För att du ska få ett så bra och rättvist pris besöker vi dig gärna och tittar på den / de stubbar du önskar få hjälp med.

En till fördel med att vi faktiskt kommer hem till dig är att du har bra möjlighet att ställd frågor och att vi kan komma med god råd.

Dessutom är det helt kostnadsfritt för dig och du får en gratis offert med fast pris med alla de saker du önskar få hjälp med. Du ska inte drabbas av otrevliga överraskningar efter en accepterad offert.

Genom att träffa företaget du har kontaktat ger dig även möjlighet att se om du får förtroende för personen.

Som i många branscher förekommer oseriösa personer, något som kan bli både dyrt och jobbigt. Våga ställ krav på oss företagare som är seriösa.

Vi har många tidigare kunder som är nöjda. Nöjda kunder är den absolut bästa reklam för oss. Vi vill vara det trygga, pålitliga och prisvärda alternativet här i Roslagen.

5/5

Andreas på Djupeskog Trädfällning har hjälp mig och min fru vid ett flertal tillfällen. Vi har varit mycket nöjda varje gång och kan varmt rekommendera Djupeskog.

Daniel
Experter på stubbfräsning i Norrtälje

På Djupeskog Trädfällning är det otroligt viktigt att du som kund är nöjd med hur vi bemöter dig och att du är nöjd med resultatet av det arbete vi utför.

Tyvärr förekommer det en del oseriösa i branschen som saknar kunskap, erfarenhet och försäkringar. Våga ställ krav på oss företagare som är seriösa.

Ett tips är att be om referenser och att titta att det faktiskt är ett registrerat företag du träffar.

Vad kostar stubbfräsning?

En mycket vanlig fråga vi i branschen får är priset för att ta bort en stubbe.

Det är dessvärre en fråga som avgörs av många faktorer och inte har något lätt svar.

Några lite mer uppenbara saker som bestämmer priset är,

  • Hur stor är stubben? Tänk på att en stubbes storlek mäts på marknivå och det är stubbens diameter som mäts.
  • Placeringen av stubben. Är det lätt att ta sig fram till stubben? Är det mycket stenar runt stubben?
  • Stubbens ålder och skick, en äldre torr stubbe är generellt lättare och går snabbare att få bort.
  • Antal stubbar. Givetvis kostar det mer att fräsa bort 10 stubbar än en. Däremot sparar du pengar på att fundera på vilka stubbar du vill bli av med. 


Att åka ut en gång till dig istället för flera gånger blir både mer tidseffektivt och billigare.

Stubbfräs

Vi använder oss av det som traditionellt kallas för stubbfräs. Det är enkelt förklarat en klinga med tänder på som fräser bort stubben. Det är en beprövad teknik och en driftsäker maskin. Nytt för i år är att vi har införskaffat en ny stubbfräs som ger oss ännu bättre förutsättningar att du ska bli nöjd.

Vår stubbfräs är liten, smidig och mycket kraftfull

Tillverkaren av stubbfräsen vi använder är Bandit. Trots en mycket kraftfull motor är den lättmanövrerad för en person. Dessutom är den endast 70cm bred och har larvfötter. Inte nog med att maskinen tar sig fram på de flesta ställen så orsakar den minimalt med avtryck på exempelvis gräsmattor.

Grävmaskin

Ibland gräver man upp hela stubben. Det finns dock flera nackdelar med det här sättet. Dels måste grävmaskinen ta sig fram dit stubben är, det blir ofta skador på marken och att ta in en grävmaskin blir dyrare för dig som kund.

Handkraft och verktyg

I vissa lägen så är det spätt, motorsåg, spade och mycket vilja som gäller. Men med dagens stubbfräsar är det sällsynt. Det är främst personer som ska ta bort en enstaka mindre stubbe på sin tomt som väljer det här alternativet.

Vi är så klart något partiska, men vår erfarenhet är att oftast blir det billigast och smidigast att anlita någon med rätt kunskap och erfarenhet som använder en stubbfräs då du vill bli av med en eller flera stubbar.

Vad blir kvar när en stubbe har frästs bort?

Som namnet antyder fräses stubbarna ner och kvar blir en flishög. 
Vanligtvis lämnar vi kvar spånor (flis) som kommer från att vi har fräst bort stubben. Spånorna är vanligtvis blandat med en del jord. Exakt hur mycket det blir kvar är svårt att säga. Men generellt gäller, desto större stubbe, desto mer spånor / flis.

Beroende på plats och dina önskemål kan det finnas fördelar både med att forsla bort en del av fliset eller att kratta ut det och låta det bara kvar. Ska ni plantera gräsmatta brukar den bästa lösningen vara att frakta bort en del av spånorna och sedan fylla upp med jord för gräsmatta.

Fundera gärna igenom hur du önskar göra. Givetvis kan du få goda råd vid ett hembesök av oss också.

Vi kan hjälpa dig med grovåterställning och i vissa fall återfyllnad av jord samt bortforsling. Men eftersom speciellt bortforsling är tidskrävande lönar det sig oftast att du som kund försöker ta hand om det själv. Spånorna förmultnar så om du bara flyttar på dom tar naturen hand om det.

Kan jag inte hyra en stubbfräs själv och spara pengar?

Det går absolut att hyra en stubbfräs. Däremot är det inte så lätt att fräsa bort stubbar som det kan verka. Du får även räkna med den tid det tar att hämta och lämna stubbfräsen, arbetstiden du lägger ner och vad händer om du råkar träffa en stor sten när du fräser bort stubben.

I de allra flesta fall råden vi starkt till att anlita ett proffs med korrekt erfarenhet och kunskap. Det brukar spara både pengar och i många fall frustration.

Kan jag nyttja RUT-avdrag för stubbfräsning?

Ja, det går alldeles utmärkt. Skatteverket skriver som exempel på arbeten som ger rätt till skatteavdrag,

Till trädgårdsarbete som ger rätt till rutavdrag räknas bland annat fällning och borttagande av träd, röjning av sly, stubbfräsning och vedkapning.

Vi på Djupeskog Trädfällning är alltid noga med att ge dig en tydlig offert där både pris före och efter RUT-avdrag framgår samt för vilka av de tjänster vi utför RUT-avdrag får användas.

Avdraget är hela 50% på arbetskostnaden, så du kan spara mycket pengar.

Villkor får RUT- och ROT-avdrag

”Du måste bo i bostaden och äga den för att få rotavdrag. Den du anlitar får inte vara närstående till dig.”

Källa: Villkor att få RUT-avdrag, Skatteverket

Avdraget utvidgas och taket höjs från och med 1:a januari 2021

”Taket för rutavdraget höjs samtidigt till 75 000 kronor per person och år, jämfört med dagens 50 000 kronor. Rotavdraget kvarstår med max 50 000 kronor per person och år. Sammanlagt kan en privatperson få 75 000 kronor i rotavdrag och rutavdrag per år.”

Källa: Skatteverket

Utbildad och erfaren trädfällare i Norrtälje, Roslagen med omnejd

Vem ansöker om RUT-avdraget?

Det gör vi som företag direkt på fakturan. Du behöver alltså inte ligga ute med pengar eller fylla i massa blanketter hos Skatteverket.

Däremot kan det vara bra att du har läst på lite så du vet hur mycket RUT-avdrag du har rätt till, storleken på RUT-avdrag och generellt hur RUT- och ROT-avdrag fungerar.

Självklart kan vi svara på dessa frågor. Annars är det till Skatteverket du ska vända dig. Här är några nyttiga länkar,

Andreas Åkerlund Djupeskog Trädfällning Norrtälje

Hör av dig om du har någon fråga

Du kan kontakta oss på ett flertal sätt, antingen via telefon, det är bara att ringa till Andreas070-971 65 16, eller så fyller du i kontaktformuläret och låter oss kontakta dig istället. Det går även bra att maila på andreas@djupeskog.se.

Vi hörs!
Andreas Åkerlund
Djupeskog Trädfällning

Har du stubbar du vill bli av med?

Kontakta oss så hjälper vi dig.

Malcare WordPress Security